Segedínsky guláš

Niečo pre milovníkov kyslej kapusty. Toto je jedno s tých jedál, ktoré sú neskutočne dobré práve preto, že obsahujú samé kalorické potraviny :). Nedá sa to variť každý víkend, ale raz za čas si treba podráždiť žlčník takouto mňamkou ;)

 


 

Ingrediencie:

1kg kyslej kapusty

1kg prerasteného bravčového mäsa – bôčik, krkovička

2 cibule

200ml 33% smotany

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Rasca

Červená mletá paprika sladká

Hladká múka

Cukor podľa potreby

 

Postup:

Na oleji osmažíme trochu rasce.

Keď začne voňať, tak pridáme cibuľku nakrájanú na jemno.

Keď cibuľa zosklovatie, tak prihodíme na kocky nakrájané mäso.

Restujeme, pokiaľ sa mäsko nezatiahne.

Pridáme čierne mleté korenie, celý balíček červenej papriky,

Premiešame,

Zalejeme vodou tak aby bolo ponorené mäso, a osolíme. Takto varíme dovtedy, pokiaľ nie je mäso polomäkké. Asi hodinu.

Vtedy pridáme kyslú kapustu, a varíme pokiaľ nie je mäkké mäso aj kapusta. Cca 30 minút.

Keď už je všetko mäkké, tak guláš zahustíme zátrepkou z hladkej múky podľa toho ako to máme radi, a pridáme šľahačku. Krátko povaríme, a pokiaľ bola kapusta moc kyslá, môžete na zjemnenie pridať trochu cukru.

Podávame najlepšie s domácou parenou knedľou.

DOBRÚ CHUŤ :)

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , , ,

5 komentárov k “Segedínsky guláš”

  1. moja mňamka, ale šťavu robím troška hustejšiu, ku koncu pridám okrem šľahačky ešte kelímok kyslej smotany, super toto jedlo dochutí..

  2. anna martonova píše:

    velmi chutne jedlo a v zime viacej varim doma z kyslej kapusty…kapustnicu …kap.polievku….a do gulasu seg.ano aj kyslu smotanku davam velmi fajny je potom ….

  3. margarida píše:

    Zásadne nepodlievam, len prikryjem a pomaly dusím, potom pridám kapustu, dusím, pridám šľahačku a dochutím. Múku nedávam.

  4. mata píše:

    super recept

  5. jordan.xx píše:

    velmi zdrava,,,aj vitaminy

Komentovať mata