Sedliacke fondue

Veľmi rýchle a chutne vypadajúce jedlo od našej facebook fanúšičky.


Reklama :

 

Ingrediencie:

 2kyslé smotany

 2-3 syry v črievku

mladá cibuľka

4 stredne veľké žemle

vegeta, čierne mleté korenie kto chce.

1paprika ľubovolnej farby

slaninka podľa toho kto má koľko rád

Postup :

Smotanu vymiešame zo syrmi a vegetou. Slaninku nakrájame na malé kúsky a dáme spražiť. Keď cibuľku a papriku nakrájame nadrobno a pridáme k smotane a syru. Po vychladnutí pridáme aj slaninku bez výpeku.

Žemle rozrežeme, vyberieme vnútro a potrieme zvonka aj z vnútra výpekom.

Trúbu predhrejeme na 200 stupňov. Žemle naplníme pripravenou zmesou a dáme na plech .Zatiaľ len  bez vrchu a striedky, aby sa nám zbytočne neškvarili pridáme cca po 5 minútach. A pečieme ešte aspoň 5-10 minút

Podávame teplé a postupne si ulamujeme zo žemličiek a používame na miesto lyžičiek

Dobrú chuť :)

 

Autor : Martina Rojková

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

EDIT: Tu sú naše sedliacke fondue ktoré sme robily podľa tohto receptu .




Tagy: ,

4 komentáre k “Sedliacke fondue”

  1. Evee píše:

    Toto jedlo poznám, mama to robievala na párty. Ale ten tavený syr…totiž, mne strašne nechutí, je príliš sýty a vôbec, ak je nekvalitný (čo väčšinou aj je) tak zopsuje celé jedlo- ja by som ho nahradila normálnym syrom, bárs aj tehlou (30% max, nech to nie je samý tuk) alebo ementálom, kto na to má, nech použije gruyére či bryndzu. Ale tavený syr by mali zakázať. Spolu s vegetou, syr je slaný dosť.
    Ale inak fajin :-D

  2. admin píše:

    s tou vegetou s tebou suhlasim, najviac ma dozerie ked ludia pridavaju do zeleninovej polievky vegetu co by mala byt vlastne susena zelenina :)

  3. watcher píše:

    syr tereba zamenit za bryndzu a zemle za obrovsky boxnik chleba a mate fondue jaxvina pre celu rodinu :) A s bryndzou to je teda ina pecka :devil:

  4. Nick píše:

    Toto jedlo poznám, mama to robievala na párty. Ale ten tavený syr…totiž, mne strašne nechutí, je príliš sýty a vôbec, ak je nekvalitný (čo väčšinou aj je) tak zopsuje celé jedlo- ja by som ho nahradila normálnym syrom, bárs aj tehlou (30% max, nech to nie je samý tuk) alebo ementálom, kto na to má, nech použije gruyére či bryndzu. Ale tavený syr by mali zakázať. Spolu s vegetou, syr je slaný dosť.
    Ale inak fajin :-D
    +1

Zanechať komentár