Sacherka

Potrebujeme:

200g tmavej horkej čokolády
150g masla
200g pr. Cukru
6 žĺtkov
6 bielkov
100g múky polohrubej
100g čokolády na varenie
marhuľový džem

kúsok cery


Reklama :

 

 

 

Postup : 

 Maslo z cukrom a zo žĺtkami miešame do peny

Pridáme čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli 

A miešame do zhustnutia

Pridáme múku

trocha viac to zhustne  ledva mi vtedy ťahá šľahač  a pridáme sneh z bielkov

Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy (ja dávam aj papier na pečenie na spodok). Dáme do stredne vyhriatej rúry upiecť asi 60 min. Ak budete skúšať na špajlu  môže sa trocha lepiť kvôli čokoláde. Aj konzistencia je taká tuhá ale mňam. Po vychladnutí prerežeme na polovicu.

Dáme si zohriať džem ale aj nemusíme a môžete pridať aj trocha rumu kto chce. Džemom  potrime obe polovice

Spojíme a potrieme aj boky  Ja som to robila ako tortu tenisovú raketu. rúčka je z odkorkov koláčov. Rozpustíme čokoládu a polejeme. Tortu necháme stuhnúť.

 

Autor : Martina Chalupčanová

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: ,

2 komentáre k “Sacherka”

  1. meno píše:

    cera sa dava de? bo v zozname je ale v popise postupu receptu nie sa ?!

Zanechať komentár