Ryžový nákyp

Vynikajúci ryžový nákyp s broskyňami.

ryzovy nakyp 13 300x204 Ryžový nákyp

Reklama :

Ryžový nákyp

 

Ingrediencie:

ryzovy nakyp 1 300x237 Ryžový nákyp

350g guľatozrnnej ryže

1l mlieka

140g práškového cukru

3 vajcia

Vanilkový cukor

Soľ

Broskyňový kompót

3PL čerstvého masla

Hrsť strúhanky

 

Postup:
ryzovy nakyp 2 300x189 Ryžový nákyp

Pekáč alebo zapekaciu misu si vymastíme maslom, a vysypeme strúhankou.

 

ryzovy nakyp 3 300x225 Ryžový nákyp

Dáme si uvariť ryžu. Varíme ju umytú v celom litri mlieka,  so štipkou soli a vanilkovým cukrom. Ryžu varíme cca 14 minút na miernom ohni, a za občasného miešania, aby sa nám nepripálila.

 

ryzovy nakyp 4 300x225 Ryžový nákyp

Vznikne nám kašovitá hmota, ktorú necháme chvíľku chladnúť, ale nie do studena, s teplou sa lepšie pracuje.

 

ryzovy nakyp 5 300x225 Ryžový nákyp

Do teplej kaše primiešame 2 PL masla,

 

ryzovy nakyp 6 300x225 Ryžový nákyp

Cukor a žĺtky.

 

ryzovy nakyp 7 300x225 Ryžový nákyp

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, a postupne ho vmiešame do kaše.

 

ryzovy nakyp 8 300x225 Ryžový nákyp

Sneh vmiešavame zľahka, aby sme z neho nevyhnali všetok vzduch.

 

ryzovy nakyp 9 300x225 Ryžový nákyp

Polovicu hmoty dáme do vymasteného pekáču, a poukladáme naň polky broskýň.

 

ryzovy nakyp 10 300x225 Ryžový nákyp

Prekryjeme zvyšnou hmotou.

 

ryzovy nakyp 11 300x225 Ryžový nákyp

Pečieme na 180°C 45 minút. Podávať môžeme teplé aj studené, a u nás sa s obľubou podáva preliaty kompótovou šťavou.

 

 

ryzovy nakyp 12 300x212 Ryžový nákyp

ryzovy nakyp 14 300x217 Ryžový nákyp

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: ,

Jedna reakcia k “Ryžový nákyp”

  1. JUDr. Martin SOTÁK hovorí:

    Dobrý deň.

    V rámci jarných prázdnin som podľa receptu urobil svojim vnúčatám a pochválili to. Dával som zmiešaný kompót, černice, hrušku a slivky, ale aj tak. Ďakujeme.

Zanechať komentár