Rajčinová omáčka s mäsovými guľkami a plnenou paprikou

Domáce parené knedľe sme si už pripravili, už len recept na rajčinovú omáčku s mäsovými guľkami a plnenou paprikou.


Reklama :

 

Rajčinová omáčka s mäsovými guľkami a plnenou paprikou

 

Ingrediencie:

800g prerasteného bravčového mäsa (ja mám krkovičku)

1000g rajčinového pyré

2 hrste ryže

2 papriky

2 vajcia

Olej

3PL hladká múka

Nové korenie celé

Čierne mleté korenie

Provenskálske bylinky

Soľ

 

Postup:

 

Ryžu si uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme, a necháme vychladnúť.

 

Začneme prípravou mäsovej zmesi, keďže ju potrebujeme ešte vychladiť. Mäso si pomelieme, pridáme vajcia, ja som mala malé, tak som dala tri, soľ, čierne mleté korenie, a môj osobný grif: provensálske bylinky! Dáme len tak dvakrát medzi prsty, ale neuveriteľne to dochutí mäso.

 

Mäsovú zmes poriadne premiešame, pokiaľ je „riedke“ môžete prisypať trochu strúhanky. Keď máme hotovo, dáme do chladničky. Ideálne je cez noc, ale keďže ideálne podmienky sú málo kedy, postačí aj polhodina ;)

 

Začneme s prípravou omáčky. Z trochy oleja a múky pripravíme zásmažku, a prihodíme do nej aj dve guličky nového korenia.

 

Keď sa múka prepraží, pridáme všetko pyré, a

 

A zalejeme vodou, ale len tak do ¾ hrnca a nezabudneme osoliť. Ako ste si už isto všimli aj v iných receptoch, ja nepoužívam pretlak, ale rajčinové pyré. Aký je rozdiel? Veľmi veľký! V pretlaku je kopec konzervantov, Ečok, octu a podobných vecí, ktoré v podstate nepotrebujeme a ani nechceme, a v rajčinovom pyré sú len pasírované paradajky a jedlá soľ. Nie je kyslé, a je bez zbytočných konzervantov. No schválne, čo si vyberiete? :)

 

Kým nám zovrie omáčka, tak si pripravíme z vychladnutého mäsa guľky, a naplníme si očistené papriky. Ako je vidieť, u nás moc paprika nejde, ale máme radi tú chuť, ktorú dá omáčke.

 

Keď omáčka vrie, začneme vhadzovať guľky.

 

Miešame opatrne, aby sme ich nerozbili. Varíme cca 1 hodinu. Treba rozkrojiť jednu guľku, a keď bude hotová, pokračujte. Záleží to od veľkosti guliek.

 

Keď je mäso uvarené, omáčku podľa potreby dosolíme, ja zvyknem pridávať aj 1 PL cukru. Omáčka nebude sladká, cukor len zvýrazní všetky chute.

 

Podávame s knedľou, najlepšie s domácou.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)




Tagy: , , , ,

Zanechať komentár