Plnené zemiaky

Jeden z mojich vydarených experimentov :). Receptov na plnené zemiaky mám veľa, ale toto je jeden z tých, ktorý vznikne keď sme hladný, a v chladničke nič moc nie je :). Ja som mala uvarené zemiaky v chladničke z predchádzajúceho dňa, takže celá príprava mi zabrala asi 15 min. Sú výborné aj ako nevšedná príloha k mäsovým pokrmom, ale postačia aj ako hlavný chod ;)


Reklama :

 

Ingrediencie:

6 stredne veľkých v šupke uvarených zemiakov

20 dkg eidamu

33% smotana na šľahanie

Pochúťková smotana aspoň 14%

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

Soľ

Čierne mleté korenie

olej

 

Postup:

Zemiaky prepolíme opatrne vydlabeme lyžičkou, ale nešúpeme ich, lebo by sa rozpadli. Ja nechávam tak centimeter veľkú vrstvu zemiaku, ale to je všetko o tom, ako sa Vám to bude dariť. Vydlabané zemiaky poukladáme na olejom potretý pekáč.

Vydlabané kúsky zemiakov dáme do misky, a pretlačíme k ním cesnak.

Popučíme vidličkou, posolíme, okoreníme podľa chuti, a pridáme vajce.

Vyšľaháme vidličkou.

Pridáme 2/3 nastrúhaného eidamu, a znova premiešame.

Masa s eidamom dosť zhustne, takže ju nariedime smotanou na šľahanie. Masa nemá byť moc hustá, ale nemá sa ani liať. Zhruba ako zemiakové pyré.

Masou naplníme zemiaky, a nebojte sa dať aj kopcom. Naplnené zemiaky posypeme zvyšným syrom, a dáme zapiecť.

Pečieme na 220°C cca 25 min, treba kontrolovať. Keď syr na vrchu zozlátne, tak je hotovo.

Podávame samotné poliate kyslou smotanou, do ktorej môžete nasekať napr. pažítku. Zemiaky sa hodia aj k mäsku ako nevšedná príloha.

DOBRÚ CHUŤ :)

 

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy:

4 komentáre k “Plnené zemiaky”

  1. Hela píše:

    Tak toto musím vyskúšať, je to rýchle a také recepty mám rada! Ďakujem za tip.

  2. kana píše:

    tak toto vyskušam aj ja vypada to byt velmi dobre

  3. Zuzana píše:

    Perfektné, práve som to vyskúšala a je to naozaj veľmi jednoduché a chutné :)

  4. Maja píše:

    Je to výborná mňamka už ich robievam dlho.Ďakujem za recept :)

Zanechať komentár