Plnené zemiakové placky

Tak toto nepatrí k jedlám, po ktorých sa chudne :D ale raz za čas, si dopriať niečo tak dobré, nemôže vôbec uškodiť! ;)


 

Ingrediencie:

1kg vykosteného kuracieho mäsa

 

2 väčšie červené cibule

 

6-8 strúčikov cesnaku

 

250g šampiňónov

 

Konzerva kukurice

 

Konzerva červenej fazule

 

Konzerva lúpaných rajčín

 

Soľ

 

Čierne mleté korenie

 

olej

 

Zemiakové placky

 

Strúhaný eidam na dozdobenie

 

 

 

Postup:

Na primeranom množstve oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu.

Keď cibuľa začína karamelizovať, pridáme na kocky pokrájanú kuracinu

Miešame pokiaľ sa mäso nezatiahne.

Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, krátko zarestujeme.

Pridáme šampiňóny, a restujeme, pokiaľ nepustia šťavu. Podlejeme trochou vody, aby bolo všetko zakryté, ale nie viac. Privedieme k varu, a osolíme a okoreníme.

Pridáme šampiňóny, a restujeme, pokiaľ nepustia šťavu. Podlejeme trochou vody, aby bolo všetko zakryté, ale nie viac. Privedieme k varu, a osolíme a okoreníme.

Krátko povaríme. Pokiaľ sa Vám zdá omáčka riedka, môžete jemne zahustiť škrobom, alebo múkou.

Servírujeme na veľkej placke,

Na ktorú dáme mäsovú zmes,

Placku preložíme, alebo na zmes položíme ešte jednu. To je na Vás.

Na záver posypeme syrom.

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , , ,

Zanechať komentár