Pangasius s citrónovou omáčkou

Recept na rybu pangasius s citronovou omáčkou, veľmi chutné jedlo.


Pangasius s citrónovou omáčkou

 

Ingrediencie:

1kg pangasius filety ( môže byť aj iná biela ryba )

250 ml šlahačka

2 PL čerstvého masla

Kôra s celého citróna

Šťava s ½ citróna

2 strúčiky cesnaku

Olej

Soľ

 

Postup:

 

Cesnak si očistíme, a nasekáme na drobno. Pretláčať nedoporučujem, rýchlo by sa spálil.

 

Na panvicu si dáme trošku oleja, a maslo. Olej zabráni maslu sa rýchlo prepáliť.

 

Filety pangasa si umyjeme, osušíme, osolíme a prerežeme na polovicu.

 

Do panvice dáme osmažiť cesnak. Smažíme len krátko.

 

Rybu na cesnakovom masle osmažíme z oboch strán.

 

Kým sa opeká ryba, nastrúhame  si kôru z umytého citróna.

 

Opečenú rybu preložíme do zapekacej misy a dáme ešte na 10 minút pod gril. Poprípade len do trúby na 220°C.

 

Do výpeku dáme šľahačku,

 

Citrónovú šťavu a citrónovú kôru, podľa potreby dochutíme soľou, a ak sa Vám zdá dosť kysla, tak troškou cukru. Omáčku varíme kým sa trochu nezredukuje.

 

Podávame s opekanými zemiakmi.

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy: , ,

2 komentáre k “Pangasius s citrónovou omáčkou”

  1. Jana píše:

    Dík za recept, dnes zkusím :)

  2. Brano píše:

    Ja som aj skusil (sice so zubacom) a je to super!!! Ta omacka nema chybu!!!

Zanechať komentár