Morčacie závitky so sušenou slivkou a slaninkou

Tento recept je zmes asi piatich ďalších, a toho čo som našla v chladničke :). Skrátka všetko sa mi zdalo dosť nudné, takže som skúsila malý experiment. Vyšlo to! :) Pokiaľ máte radi kombináciu slanej a sladkej chute, tento recept  Vás osloví. Prílohu kludne zvoľte inú, ale podľa mňa je to takto dokonalé ;)

 


Reklama :
Trblietka.sk - Sperky pre Vas

 

 

Ingrediencie:

Cca 700g morčacích pŕs ( 8 rezňov )

8 plátkov prerastenej slaniny alebo schwarzwaldskej šunky

16ks sušených sliviek

Syr balkánskeho typu

200ml 33% šľahačky

Olej

Soľ

Čierne mleté korenie

Mletá červená paprika sladká

 

Príloha: hrášková ryža ( 500g ryža, 750ml vriaca voda, 2 hrste mrazeného hrášku, olej, soľ )

 

Postup:

Morčacie mäso si nakrájame na rezne a naklepeme.

Následne ich posolíme, okoreníme, poprášime paprikou,

Položíme na ne kúsok syra, a 1-2 slivky. Ja som použila domáci čerstvý syr. Veľmi sa podobá tomu balkánskemu.

Zatočíme, a zavinieme do slaninky, alebo schwarzwaldskej šunky. Môžete si pomôcť aj špáradlom.

Hotové závitky sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán.

Keď je mäso zatiahnuté, podlejeme pohárom vody (max. 2dcl),

a prilejeme šľahačku. Takto pripravené mäso dáme piecť do rúry na 200°C na 20 minút.

Ja som ako prílohu zvolila hráškovú ryžu. Keďže príprava ryže je trochu umenie, tak sa podelím o svoj super jednoduchý a spoľahlivý recept. Na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľku,

Pridáme ryžu. Ja osobne sa s umývaním neobťažujem, tuto to nie je vôbec treba ;).

Ryžu krátko restujeme.

Prisypeme 2 hrste mrazeného hrášku,

Premiešame,

Zalejeme vriacou vodou ( 1,5 násobok váhy ryže ) a osolíme.

Pečieme v rúre pri 180°C 20 minúť. Výsledok je dokonalý. Ryža je krásne sypká a nadýchaná :).

Takto vyzerajú hotové závytky.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , , ,

Jedna reakcia k “Morčacie závitky so sušenou slivkou a slaninkou”

  1. pista hovorí:

    Pácia sa mi vase recepty

Zanechať komentár