Medový marcipán

Medový marcipán je veľmi dobrá vec na poťahovanie narodeninovych, meninových alebo iných tôrt. Samozrejme dá sa kúpiť aj v obchode ale prečo si ju radšej nespraviť skoro zadarmo doma? :)


Reklama :

 

Potrebujeme: 

 

250g práškového cukru

125g sušeného mlieka

1PL medu

cca 3 PL vody

 

Postup :

Cukor a mlieko preosejeme

Pridáme med a vodu. Z formujeme do marcipánovej hmoty. Môžeme pridať aj mandľovú  esenciu.

 Ak je cesto moc lepkavé pridáme mlieko alebo cukor a ak naopak, tak pridáme vodu. (Ja si len máčam ruku trocha). Tento recept som našla dakde na nete a skúsila už pár krát a naozaj vďaka medu je pružné a dobre tvarovacie.

Fantázii sa medze nekladú a je už na Vás čo z tejto poťahovacej hmoty vytvoríte. Samozrejme s Vašimi dielami sa môžete pochváliť na našej Facebook stránke alebo tu v komentároch.

 

Autor : Martina Rojková

Dobrú chuť ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

2 komentáre k “Medový marcipán”

  1. Katarina píše:

    Chcela by som sa spytat na aku velku tortu vyjde hmota z tohto mnoznstva surovin? dakujem

  2. mata píše:

    Jasom to robila z polovičnej dávky ale asi tak na klasický plech. Teraz sme robil takú 30 na 40 a bolo to v pohode. No a u nás sa z neho odjedá postupne počas pracovania. :-))))

Zanechať komentár