Marinovaný losos


Minutkové jedlo, ktoré je hotové za pár minutiek a chutná skvele.


Marinovaný losos

Suroviny:

½ kg losos filet

1 dcl olej

2KL horčica plnotučná

2KL kečup

½ KL čierne mleté korenie

½ KL mleté chilli

1KL červená mletá paprika – sladká

1KL soľ

2-3 strúčiky cestku

(KL – kávová lyžička :) )

 

Filety lososa, umyjeme, osušíme a nakrájame  na steaky široké 4-5 cm.

 

S ostatných ingrediencií pripravíme marinádu.

 

Steaky z lososa natrieme mašlovačkou zo všetkých strán, a necháme v chlade postáť  aspoň 2 hodiny, najlepšie cez noc.

 

Namarinovaného lososa opečieme na panvici bez oleja (je ho dosť v marináde), približne po 2 min z každej strany.

 

Ale záleží aj od hrúbky steaku. Dlhšie ako 3 min by som ho neopekala, bol by vysušený.

 

Na hotového lososa položíme hoblinku čerstvého masla, bude ešte šťavnatější a pokvapkáme citrónom. Ja som ho podávala so zemákovým piré a majonézou, ale výborný je aj s opekanými zemiakmi alebo ako letná alternativa s čerstvým zeleninovým šalátom.

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy: ,

Zanechať komentár