Kurací steak s hríbovou omáčkou

Tuto som sa nechala inšpirovať kamarátkou. Väčšinou teda tento typ omáčky pripravujem zo šampiňónov ale z lesných húb je určite lepšia! Teraz som ju robila ku kuracine, ale hodí sa či už k bravčovým medailónikom, tak aj k hovädziemu steaku.


Reklama :

 

Ingrediencie:

4 kuracie rezne

2hrste sušených hríbov

200ml 33% šľahačky

1dcl vývar (môže byť aj voda alebo bujón kto ako chce)

1 cibuľa

Čierne mleté korenie

Červená mletá sladká paprika

Soľ

Olej

Príloha: varené alebo opekané zemiaky, zeleninový šalát,…

 

Postup:

Začneme mäsom. Umyté naporcované kuracie steaky dáme do misy, pridáme 2 PL oleja, soľ, korenie a sladkú papriku.

Premiešame, a necháme postáť. Čo sa tohto týka, použite korenie aké chcete, nám to stačí takto.

Do hrnčeka si dáme trochu oleja a najemno nasekanú cibuľku, ktorú potrebujeme orestovať.

Kým sa robí cibuľa, sparíme si huby. Do väčšieho pohára dáme hríby,

A zalejeme vriacou vodou. Priklopíme tanierikom a necháme pár minút.

Keď je cibuľka jemne zlatavá,

Pridáme scedené huby.

Opražíme, a pridáme vývar. Ja si mrazím vývar, takže som použila ten.

Varíme do mäkka.

Zalejeme smotanou,

A necháme vyredukovať, alebo zahustíme škrobom.

Na suchej steakovej panvici si pripravíme mäso.

Ja som podávala s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Zanechať komentár