Kuraci paprikas

Kuraci paprikas – chutne, rychle a lacne jedlo. Je ho mozne robit z roznych druhov mäsa a s roznymi prilohami


Reklama :

 

 

 

 

Suroviny:

1kg kuracie prsia (vhodné sú aj vykostené stehná, sú šťavnatejšie)

1 väčšia cibuľa

200ml šľahačka 30%

½ l mlieka

Hladká múka

Olej

Soľ

Čierna mleté korenie

Paprika mletá sladká – celé balenie

Ocot

Kečup

Cestovina (zalezi od chuti ake cestoviny uprednostnite)

 

Postup:

Cibuľu nakrájame na jemno, a kuracie mäso na kocky.

 

Cibuľu osmažíme na oleji do sklovita,

Pridáme kuracie mäso, a opekáme pokiaľ sa nezatiahne.

Keď je mäsko zatiahnuté, pridáme čierne mleté korenie a celé balenie červenej mletej papriky, krátko orestujeme.

Pridáme kečup, približne 4 polievkové lyžice a opäť krátko orestujeme.

Zalejeme vodou tak, aby bolo ponorené všetko mäsko, jemne osolíme (na záver budeme ešte ochucovať), a varíme cca 25 min., čiže do uvarenia :)

Keď je kuracinka mäkká, tak pridáme šľahačku, a väčšiu časť mlieka. Necháme zovrieť.

Zo zvyšného mlieka a hladkej múky, si pripravíme zátrepku. Presné množstvo múky Vám nepoviem, záleží na tom, aké máte radi husté omáčky. My máme radi hustejšie, tak dávam približne 4 polievkové lyžice. :)

Zátrepku pridávame do vriaceho paprikášu.

Zahustený paprikáš necháme prevrieť aspoň 15 min., aby sa vyvarila múková chuť. Na záver dochutíme soľou, cukrom, a veľmi jemne octom (omáčka má mať sladko kyselkavú chuť).

 

 

Podávame s uvarenou cestovinou.

 

DOBRÚ CHUŤ




Tagy: , ,

14 komentárov k “Kuraci paprikas”

  1. jan píše:

    Vynikajúci recept

  2. aguilera12 píše:

    prave robim , tak dufam , ze sa podari, vyzera to skvelo:)

  3. Lubíček píše:

    No idem vyskúšat prvý krat varit paprikáš mám 23 a som chalan tak mi držte palce . :) .ozaj ale cukor , a ocot tam nebudem dávat toho sa b ojím :-/

  4. Martin píše:

    Lubicek, nemaj strach. Muzi su obecne lepsi kuchari (bez urazky damy) chce to len cvik a nebat sa surovin. Ja tiez varim lepsie ako moja priatelka, ale pssst:)

  5. Peter píše:

    Chcem sa spytat , konkretne mnozstvo tychto surovin tu vypisanych vyjde na kolko porcii ?

  6. Marty píše:

    prečo vykostené stehná? chutí to lepšie, keď celé stehná vyvaríš a keď je uvarené oberieš.. potom ti stačí pridať iba soľ, papriku, cibuľu a smotanu.. mlieko, tiež niekedy pridávam :)

    možno vyskúšam i takto, aby som vedela porovnať..

    len ma zaujíma, prečo tie vykostené stehná..

    • kika píše:

      Moja mama robievala z celych stehien, takze rozdiel viem posudit. Mne osobne to chuti rovnako, akurat odpada oberanie masa od kosti :) Ale kazdy ako chce ;)

  7. Martina píše:

    Vdaka za vyborny recept. Moj prvy paprikas sa vydaril. Manzel skot mi to tiez pochvalil, obycajne sa osiva a je vyberavy. Tiez som sa bala dat ocot ale nakoniec som tam dala 3 lyzice. Vyborne to dochutilo. Mnam. :)

  8. peter píše:

    dneska som skúsil tento receptík uvariť ako poloamatér a musím povedať,že je prudko jedlý,dakujem za typ na obed,fakt super recept

  9. eva píše:

    Dobre to bolo, varila som dnes vecer a chutilo, pridavam do svojho receptara :-)

  10. sisa píše:

    Akurát ho robím … uvidíme ako sa podarí :) :)

  11. Monika píše:

    Cukor som sice nedala ale paprikas bol vyorny jak nikdy odporucam temto rychly, skvely, chutny , jednoduchy recept :))

  12. lucia píše:

    Naozaj dobry receptik. Uz som robila viac krat

Zanechať komentár