Kotlíkový guláš

Vynikajúci receptík na chutný kotlíkový guláš.


 

Kotlíkový guláš

 

Ingrediencie:

 

1kg hovädzieho mäsa

4 veľké cibule

4 veľké rajčiny

4 papriky

Cca 700g zemiakov

1 čierne pivo

500 ml rajčinového pyré

1 hlávka cesnaku

Olej

Čierne mleté korenie

1 balíček červenej mletej papriky sladkej

1 balíček gulášového korenia

Majoránka drvená

Olej

Soľ

2 PL hladkej múky

 

Postup:

 

Na väčšom množstve oleja začneme pozvolna restovať cibulku.

 

Kým sa cibuľka restuje, nadrobno si nakrájame zeleninu, ale pokiaľ jej neholdujete, môžete ju vynechať.

 

Cibuľka je skaramelizovaná, to trvalo cca 15 minút.

 

Môžeme pridať nakrájane mäso.

 

Keď sa mäso zatiahne, tak pridáme koreniny. Celý balíček gulášového korenia a červenej mletej papriky, trochu mletého čierneho korenia.

 

Krátko zarestujeme,

 

A pridáme zeleninu.

 

Premiešame, a pridáme rajčinové pyré,

 

A celé čierne pivo.

 

Dolejeme vodou, osolíme, a už teraz pridáme zemiaky, aby sa rozvarili, a zahustili guláš.

 

Varíme pozvolna cca 2,5-3 hodiny, kým mäso nebude mäkké.

 

Približne v polovici varenia pridáme prelisovaný cesnak,

 

A dovaríme.

 

Tesne pred dovarením pridáme drvený majorán. Podľa môjho názoru čím viac, tým lepšie. :)

 

Pokiaľ ste nepridali príliš veľa vody, guláš bude prirodzene hustý z rozvarenej zeleniny a zemiakov. Ja ale aj napriek tomu pridávam aj zátrepku z 2 PL múky, nie kôli hustote, ale kôli chuti. Múku nie je vôbec cítiť vzhľadom na množstvo gulášu, ale pomôže prepojiť chute, a dá mu plnšiu chuť. Podľa potreby dosolíme.

 

DOBRÚ CHUŤ :)



Tagy: ,

9 komentárov k “Kotlíkový guláš”

  1. Patrik píše:

    Cavte

    tak tento gulas vrelo odporucam, urobil som ta sice mensie obmeny, ale bol vynikajuci.
    :)

  2. Veronika píše:

    Gulas bol vyborny, husty…ani muku nebolo treba! Iny recept na hovadziu variantu už ani používať nebudem. Mnam! Pichutili si vsetky vekove kategórie od 10-75rokov :)))

  3. Zajo píše:

    Na zahustenie používam postrúhaný zemiak. Stačí jeden väčší zemiak do cca 8l hrna. Je to zdravšie a nelepí sa to na črevá ako múka.

  4. Gary píše:

    Zdravím
    Dnes jdeme váš recept vyzkoušet do lesa nad ohněm :-) snad se povede.. díky za recept! ;-)

  5. megi118 píše:

    vyzerá fantasticky,určite vyskúšam.:)

  6. roman píše:

    Fanstaticky gulas prave teras ho varim

  7. Ivan píše:

    Ja pridávam ešte horčicu a vegetu.

  8. monika píše:

    ggulas sa vari v hrnci, gulasove korenie v amerike nie je, aspon teda nie nikde v okoli, ale vegeta vzdy chut vylepsi…dakujem za skvely recept

Komentovať roman