Koláč „Prešívaná deka“

Jeden s tých jednoduchších receptov, ktorý hravo zvládnu aj len občasný cukrári ;). Je veľmi chutný, nie príliš sladký a hlavne je hotový naozaj za chvíľu. Zároveň môže vždy vyzerať inak.


Reklama :

 

Ingrediencie:

Cesto:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček vody

½ hrnčeka oleja

3 vajcia

3 PL kakaa

1 prášok do pečiva

 

Plnka:

500g mäkkého tvarohu

4dcl mlieka

1 vanilkový puding

1 vanilínový cukor

3 PL kryštálového cukru

1 žĺtok ( keď nedáte nič sa nestane )

 

Postup:

Začneme prípravou pudingu, keďže sa musí vychladiť. V asi jednej tretine mlieka dobre rozmiešame puding a cukor.

Zvyšné mlieko dáme zovrieť na sporák.

Do vriaceho mlieka za stáleho miešania prilejeme mlieko s pudingom a miešame až do zhustnutia. Potom odstavíme a za občasného miešania necháme vychladiť. Ide o to, aby sa nespravila na pudingu šupka.

Pripravíme si plech. Vymastíme a vysypeme ho polohrubou múkou.

Do misy dáme všetky ingrediencie na cesto.  (opäť používam 3dcl hrnček, ale V môžete aj menší)

A vymiesime vareškou.

Do vychladnutého pudingu dáme tvaroh a žĺtok. Ja som omylom kúpila hrudkový tvaroch namiesto jemného,

takže som to cele premixovala. Ale keď sa Vám podarí kúpiť jemný, tak stačí premiešať :)

Cesto vylejeme na pripravený plech.

Plnku preložíme do sáčku, a na jednom rohu odstrihneme dierku.

Ja som si teda odstrihla viac ako som mala :D takže vytvorený vzor nie je až taký pekný. Ale to už si každý podľa seba dozdobí. Tip pre tých lenivejších. Plnku do cesta nadávkujte lyžicou ;)

Pečieme na 180°C cca 30 minút. Po 25 minútach je dobré špáradlom skontrolovať, lebo kakaové cesto je zradné.

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Zanechať komentár