Kačacia roláda na gazdovský spôsob

SUROVINY
2 400 g kačica celá
400 g kačacie prsia
300 g kačacie pečienky
150 g cibuľa šalotka
100 g kačacia masť
1 ČL petržlenová vňať posekaná
4 ks vaječný žĺtok
100 g šľahačka
5 ks pečivo
100 g mlieko na namáčanie pečiva
40 cl malokarpatské brandy
80 g mlieko sušené polotučné
½  ČL cesnak Appetit natural drvený bez soli
štipka majoránka
štipka soli
štipka korenie mleté biele


Reklama :

POSTUP
Umytú očistenú kačicu položíme s prsiami na pracovnú plochu. Po celej dĺžke v strede chrbta rozkrojíme kožu po kosť a postupne uvoľňujeme ľavú a pravú stranu pozdĺž kosti tak, aby mäso ostávalo prichytené na koži. Kožu nesmieme rozrezať. Keď vyberieme všetky kosti, vznikne nám veľký masový plát s kožou. Časť mäsa z pŕs zrežeme a doplníme miesta na celom pláte, kde je mäsa málo. Cely plát mäsa vyklepeme pod igelitom, osolíme, okoreníme, potrieme plnkou a zrolujeme od krku smerom dolu, previažeme motúzom, položíme na alobal, potrieme rozpusteným maslo, zabalíme, položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme pri 180 °C jednu hodinu a 20 minút. Počas pečenia roládu častejšie otáčame.

 

PLNKA
Kačacie prsia najemno zomelieme, zalejeme šľahačkou, v ktorej sme rozmiešali sušené mlieko. Ďalej pridáme vaječné žĺtky, soľ, korenie mleté biele, prelisovaný cesnak a všetko spolu premiešame. Do tejto zmesi pridáme na kocky krájané kačacie pečienky podusené na šalotke v kačacej masti, dobre vymačkáme, rozdrobíme v mlieku namáčané pečivo, prilejeme malokarpatské brandy, pridáme petržlenovú vňať, majoránku a všetko spolu dobre premiešame. Pečenú roládu pokrájame na kolieska a podávame s červenou kapustou s pomarančmi a zemiakovou knedľou. Po vychladnutí sa môže použiť na studenú misu.

 

Takmer 50 receptov nájdete v novinke Pochúťky a misy z hydiny

Šéfkuchár František Janata varil v najvýznamnejších hoteloch v celej Európe a práve vyšla prvá zo série šiestich kníh s receptami tohto obľúbeného kuchára. Prvý diel Pochúťky a misy z hydiny obsahuje desiatky chutných receptov z hydiny, ako aj skúsenosti, ktoré F.Janata nadobudol počas celého svojho života.

Všetky recepty koncipoval tak, aby ich dokázala vo svojej kuchyni pripraviť každá mladá i skúsenejšia gazdinka, ktorá chce svojich najbližších potešiť originálnym a chutným jedlom. Na každej dvojstrane je fotografia jedla, podrobný recept a rada majstra kuchára.  Nájdete tu Morčacie vreteno z babičkinej mladosti, Kačaciu paštétu, Osie hniezdo z morčacích pŕs a ďalšie desiatky receptov.

 

 

 

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 

 




Tagy: ,

Zanechať komentár