Jemný jablkový koláč

Koláč môjho detstva. A som presvedčená o tom, že nie len môjho. Robím ho rada, ale najviac mi chutí, keď ho spraví manželova babička ;) Niektoré veci proste chutia inak :)

Jemny jablkovy kolac


Reklama :
Recepty a inšpirácie

 

Ingrediencie:

250g hera

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček práškový cukor

1 vanilínový cukor

2 vajíčka

½ balíčku prášku do pečiva

7dcl pohár strúhaných jabĺk

Cukor a škorica na dochutenie jabĺk

 

Postup:

Múku, cukor, prášok do pečiva, vajcia a heru dáme do misy,

A vypracujeme cesto. Je veľmi krehké,

Takže ja ho dávam ešte na hodinku odležať a stuhnúť do chladničky, ale nie je to povinné.

Do jabĺčiek pridáme škoricu a cukor a premiešame.

Jabĺčka máme nachystané.

Cesto si rozdelíme na dve časti,

A každú časť vyvaľkáme na rozmer plechu, prenesieme opatrne na vymastený a múkou vysypaný plech, a popicháme vydličkou.

Na cesto rozotrieme jablká,

Rovnomerne po celom ceste.

Prekryjeme ďalším plátom cesta, a popicháme opäť vydličkou.

Pečieme na 180°C do zlatova.

DOBRU CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 

 

 




Tagy: ,

Jedna reakcia k “Jemný jablkový koláč”

  1. vesely hovorí:

    Milujem ľudí, keď píšu neúplné recepty. Ako nap. pečieme na 180 stupňoch a čas si domyslite!

Zanechať komentár