Hriatô

Toto je niečo čo u mňa evokuje Vianoce u babičky. Ona hriatô robievala vždy na sviatky ako aperitív. Možno si ma podajú zástancovia inej verzie tohto drinku ale u nás to bolo takto a hotovo! :)


Reklama :

Ingrediencie:

0,5l alkoholu (je možné použiť akýkoľvek, ja som mala po ruke vodku)

5 PL kryštálového cukru

1 kus celej škorice

3-5 klinčekov

150ml vody

 

 

Postup:

Takže cukor dáme do hrnca a dáme ho skaramelizovať na sporák.

Nachystáme si korenie. Toto môžete ľubovoľne meniť. Zaujímavé je použiť aj celý badián.

Keď je karamel hotový,

Prilejeme vodu

A prihodíme korenie.

Keď sa karamel vo vode dôkladne rozpustí,

Odstavíme z ohňa a prilejeme alkohol. Kto má rád jemnejšie, môže dať menej.

Podávame najlepšie jemne teplé :). Zaujímavou alternatívou je, ak na záver prilejete aj trochu tekutého medu.

 

NA ZDRAVIE ;)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

5 komentárov k “Hriatô”

  1. T-Col píše:

    Mam pocit ze si ho pamatam presne tak isto ako aj ty… :p

  2. Ľubica píše:

    Presne ako si to robila, si pamätám tiež, ale miesto vodky bol rum, je to taká voňavá a hrejivá spomienka na starkých v Žiline a mojich rodičov, tradícia, ktorá pokračuje v nás a Vás :)

  3. Robert píše:

    Hriatô bez slaninky ??? To počujem prvý krát. To robíte nejaký punč, či grog. Slaninka je podstata a základ !

  4. Martin píše:

    My aj cesnak a bud na slaninke alebo kacacej alebo husacej masti a so slivovicou. Ale tak je iny kraj iny mrav.

Zanechať komentár