FIT recept: Batatový trhanec

Cvičíte, trénujete a chcete sa správne stravovať? Máte chuť na nejakú dobrotu, ale nech je zdravá a vy fit?
Máme super tip – v knihe Z fitka do kuchyne 1 nájdete 64 receptov na jedlá ideálne po cvičení od tréneriek (rozdelené podľa toho, či trénujete ráno, doobeda, alebo večer).
Tiež 17 receptov na fit chuťovky z kuchyne Fitshakera (rôzne cookies, zdravé keksíky, muffiny…).
Ponúkame vám skvelý recept na Batatový trhanec od fitnesky Gabi Švorcovej.


Reklama :

Sladké zemiaky (bataty) by v našom jedálničku rozhodne nemali chýbať. Sú zdrojom sacharidov s nízkym GI a minerálov, ako je sodík a draslík, ktoré sú ideálne po tréningu. Jediným mínusom tohto jedla je dlhšia príprava batatov.
„Ale ak ich máme v chladničke už uvarené, plusom jedla je rýchlosť, jednoduchosť a variabilita,“ tvrdí Gabi Švorcová. „Ide o komplexné jedlo, ktoré svojím zložením doplní telu sacharidy a bielkoviny po náročnom tréningu. Odporúčam ho konzumovať do cca 45 minút od skončenia tréningu.“

Recept na Batatový trhanec

Suroviny:

  • 1 menší batat (200 g)
    • 1 vajíčko
    • 2 bielka
    • 1 vanilkový struk
    • 1 lyžičku škorice
    • štipku bio citrónovej kôry
    • štipku morskej/himalájskej soli
    • ½ lyžičky mletých ľanových semienok
    • 25 g čučoriedok
    • 1 lyžičku kokosového oleja
    • 1 odmerku (30 g) proteínu

POSTUP:

  1. Bataty domäkka uvaríme v jemne osolenej vode. Pokojne ich uvarme viac, uskladnime ich v chladničke a neskôr sa môžu zísť na iné recepty alebo ako príloha k jedlu.
  2. Vychladnutý batat ošúpeme a rozmixujeme ponorným mixérom spolu s vajíčkom, bielkami, vanilkou, škoricou, citrónovou kôrou, štipkou soli a ľanovými semienkami na hladké cesto.
  3. Panvicu potrieme troškou kokosového oleja, vylejeme cesto a pečieme z jednej strany do zlatohneda.
  4. Po chvíľke opatrne cesto na panvici rozdelíme na menšie časti, ktoré otočíme, aby sa rovnomerne upiekli.
  5. Upečené kúsky preložíme na tanier, dozdobíme ovocím a prelejeme vanilkovým proteínom zriedeným s troškou vody, prípadne rozdrobeným tvarohom.

OBMENA RECEPTU:
Tento trhanec vieme dochutiť ovocím podľa vlastnej fantázie. Proteínový prášok vieme nahradiť tvarohom, cottage cheesom, jogurtom či bielkami pre zvýšenie bielkovín v jedle. Variant „na slano“ môže byť rovnako chutný, fantázii sa medze nekladú. Z toho istého cesta si môžeme urobiť namiesto trhanca i lievance.

Viac podobných fit receptov nájdete v novinke Z fitka do kuchyne 1.




Tagy: , , , , ,

Zanechať komentár