Fazuľová polievka na kyslo s údeným kolenom

Ďalšia národná klasika, ktorá má v každom regióne iné zloženie :). U nás sa robí takto, a tak aby v nej lyžica stála :) Verím, že aj Vám zachutí!


 

Ingrediencie:

200g namočenej fazule

1 údené predné bravčové kolienko

0,5l mlieka

200ml smotany na šľahanie

3-4 väčšie zemiaky

4 strúčiky cesnaku

Bobkový list

Nové celé korenie

Soľ

ocot

 

Postup:

Kolienko dáme variť s trochou soli, bobkovým listom, a pár guličkami nového korenia.

 

Keď kolienko zovrie,

 

Pridáme fazuľu. Ja som použila takzvanú švábku.

 

Zhruba po hodine varenia pridáme zemiaky a prelisovaný cesnak.

 

Varíme ešte približne hodinu. Pokiaľ máte dostatočne veľký tlakový hrniec, na celé varenie vám bude stačiť hodinka.

 

Keď je kolienko uvarené mala by byť uvarená aj fazuľa. Kolienko vyberieme, a pokiaľ sa nám veľa vody vyvarilo ešte prilejeme, a necháme zovrieť.

 

Pridáme mlieko a smotanu,

 

Z múky a vody si zarobíme zátrepku. Ja to robím od oka, hustotu si každý musí sám odhadnúť, my máme radi hustejšiu polievku, tak ja dávam viac múky.

 

Keď polievka vrie, tak ju zahustíme, a necháme ešte cca 15 minút bublať, aby sa stratila múková chuť. Dochutíme cukrom a octom podľa chuti, a ak treba aj soľou.

 

Medzičasom si oberieme z kolienka mäsko,

 

A vrátime ho späť do polievočky.

 

Podávame s čerstvým pečivom.

 

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku

 


Tagy: , ,

6 komentárov k “Fazuľová polievka na kyslo s údeným kolenom”

  1. Daniela píše:

    Takto ju robievala moja mama…obrovska vdaka…teraz uz len uhadnut ocot a cukor :-)

  2. Daniela píše:

    Kika, tak to ma nepoznas :-D dokazem pokazit ajkavu :-DDD

  3. Olga píše:

    Táto polievočka je užasná já ju varím už vela rokov a stále poteším rod. príslušníkov ked ju navarím zavolám deti a hostina i s polievočkou sa dá potešit a ešte s takou maškrtou.

  4. Matko píše:

    Mnam dakujem za perfektny a jednoduchy recept….

  5. Matej píše:

    Dnes som túto polievku varil prvýkrát. Musím povedať že s tým mliekom som to kus prehnal úplne stačí 2 dcl + smotana :) a ocino hovorí že je dosť cítiť cesnak ale inak v pohode hodnotíme ju veľmi dobre :)) a odporúčam aj ostatným

Zanechať komentár


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/9/6/96d795ef-8489-45c4-b9a1-15d7e389f828/receptiky.sk/web/wp-content/themes/Delicious_Foods/comments.php on line 65