Domáci Baileys

Už si presne nepamätám ako sa do rodiny dostal tento recept, ale každopádne úplne vytesnil s nášho života vajcový koňak, ktorý sme na sviatky dovtedy robievali. Moja verzia sa od originálneho receptu trochu líši, lebo ja som varené salko mlieko nahradila poctivým karamelom, a výsledok je perfektný! :) Tak isto v originálnom recepte je whisky, ale ja čisto z ekonomických dôvodov používam koňak, napríklad teraz som vyhrabala z baru dvojročné Karpatské brandy, a tak bolo rozhodnuté :)


Reklama :

 

Ingrediencie:

750g kryštálového cukru

4x 250ml 33% sľahačky

0,7l whisky, koňak, rum, … čo máte po ruke ;)

Z tohto množstva sú skoro 2l baileysu. Presne som to nemerala.

 

Postup:

Z cukru dáme robiť karamel.

Keď je karamel hotový,

Prilejeme 500ml šľahačky,

A necháme dôkladne rozpustiť. Odstavíme z ohňa, a necháme vychladnúť.

Karamel má izbovú teplotu, takže môžeme pokračovať :)

Vlejeme doň zvyšnú smotanu na šľahanie,

Jemne vmiešame varechou,

A šľahačom šľaháme kým nezačne hustnúť.

Prilejeme alkohol,

A ešte chvíľu šľaháme. Baileys prelejeme do fliaš, a dáme vychladiť. MŇAM! :)

 

NA ZDRAVIE ;)

 

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Zanechať komentár