Detská bolognese omáčka s cestovinou

Variť pre moje dieťa je dosť náročné, lebo je to vyberavý človiečik. Ale hovädzie spapá na akýkoľvek spôsob :) Takže dnes niečo s príchuťou Talianka ;)

Recept je vhodný od 12 mesiacov.


Reklama :

 

Ingrediencie:

4porcie:

 

200g chudého hovädzeho

 

1 väčšia mrkva

 

½ cibule

 

1PL olivového oleja

 

200ml rajčinovej drte

 

Oregano

 

Štipku soli

 

 

 

 

 

 Postup:

Očistenú a umytú hovädzinu si nakrájame na malé kocky. Môže te aj pomlieť na mlynčeku na mäso, ale mne sa ho nechcelo špiniť kôli kúsku mäsa ;) V každom prípade, nikdy nekupujte už pomleté mäso!

Na lyžici olivového oleja osmažíme medzitým na drobno nasekanú cibuľku.

Pridáme na polkruhy nakrájanú mrkvu,

A keď je osmažená, pridáme nakrájané mäso.

Opekáme, kým sa mäsko nezatiahne.

Podlejeme vodou tak, aby bolo všetko zakryté, jemne osolíme, a varíme, kým nie je mäso dostatočne mäkké. Pokiaľ ste ho mleli, tak bude podstatne skôr hotové, ako keď varíte kúsky. Záleží aj od kvality mäsa, ktoré použijete. Nesmieme zabudnúť podlievať, voda sa rýchlo vyvára.

Keď je mäsko mäkké, pridáme rajčinovú drť,

A oregáno.

Drť nám omáčku zahustí, ale pokiaľ ste dali trochu viac vody, a omáčka sa Vám zdá moc riedka, tak ju môžete zahustiť škrobom, alebo trochou špaldovej múky.

Podávame s cestovinkou, ja som dala malé kolienka ;)

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , ,

Zanechať komentár