Chrumkavé kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou

Dneska trochu ázijskej kultúry. Z manželom milujeme „ázijský fastfood“, a tak som sa rozhodla, že sa to musím naučiť ;). Keďže omáčku by som asi neodhadla, nechala som sa inšpirovať. Každopádne výsledok je veľmi chutný a aj napriek veľkému počtu ingrediencií rýchly snack, prípadne hlavný chod. Určite si ho obľúbite rovnako ako my :)

 


Ingrediencie:

400g kuracích pŕs

0,5dcl bieleho vína

Sezamový olej

Soľ

2 bielky

2 PL hladkej múky

2 PL majzény

Na omáčku:

2 PL sójovej omáčky

2PL vinného octu

2 PL kryštálového cukru

1 PL majzény

1 KL rajčinovej pasty

2 dcl vody

2 PL olej

2 PL najemno nasekanej cibuľky

2 PL najemno nasekaného cesnaku

 

 

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, a nakrájame na pásiky.

 

Do misky dáme kuracie kúsky, víno, trochu soli, a pár kvapiek sezamového oleja. Neprežeňte to, je veľmi aromatický :). Mäsko takto necháme chvíľku marinovať. Ideálne je cez noc, ale ja osobne nežijem v ideálnom svete ;)

 

Do druhej misky si urobíme cestíčko, v ktorom budeme obaľovať kuracinku.

 

Takže vaječné bielky s múkou a majzénou vymiešame na hladké cestíčko. Môžeme trochu osoliť. Cestíčko má mať konzistenciu zhruba ako palacinkové, tak ak by sa Vám zdalo hustejšie, môžete pridať trošku vody, ale lepší by bol bielok.

 

Medzi časom si nachystáme omáčku. Do hrnca dáme všetky ingrediencie okrem oleja, cibule a cesnaku, a dohladka premiešame. Dáme na sporák, a za občasného miešania varíme do zhustnutia, trvá to len pár minút. Kto má rád pikantné, môže pridať chilli.

 

Na záver pridáme nasekanú cibuľku a cesnak, ale už nevaríme.

 

Namarinované mäso obalíme v cestíčku, a vypražíme vo väčšom množstve oleja.

 

Podávame čo najčerstvejšie, kým je cestíčko chrumkavé.

 

Podávame so sladkokyslou omáčkou ako chuťovku, poprípade s ryžou ako plnohodnotné jedlo.

 

 

DOBRÚ CHUŤ :)

 

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku



Tagy: , , ,

Jedna reakcia k “Chrumkavé kuracie kúsky so sladkokyslou omáčkou”

  1. Endy píše:

    Skvely recept , dakujem zanho , robim ho pravidelne min raz do tyzdna :)

Zanechať komentár