Čerešňová bublanina

Tak toto je snáď rýchlejší a jednoduchší recept, ako smotanová nepečená torta :). Blysnúť sa môžete aj inými variáciami. Ja robievam aj s marhuľami, jahodami, slivkami, ….

recept na ceresnovu bublaninu 12 300x225 Čerešňová bublanina

 


Reklama :

 

Ingrediencie:

recept na ceresnovu bublaninu 1 300x225 Čerešňová bublanina

2 hr. polohrubej múky

1 hr. práškového cukru

1 hr. mlieka

½ hr. oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

Čerstvé alebo zavárane čerešne

( hr. – hrnček. Ja používam 3dcl)

 

Postup:

recept na ceresnovu bublaninu 2 300x225 Čerešňová bublanina

Hlboký plech si vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.

recept na ceresnovu bublaninu 3 300x225 Čerešňová bublanina

Do pripravenej misy si „nahrnčekujeme“ všetky ingrediencie

recept na ceresnovu bublaninu 4 300x225 Čerešňová bublanina

Kludne to tam nahádžte hlava nehlava :)

recept na ceresnovu bublaninu 5 300x225 Čerešňová bublanina

Metlou alebo vareškou všetko vymiešame do hladka. Trvá to len krátko, keďže sme použili polohrubú múku.

recept na ceresnovu bublaninu 6 300x225 Čerešňová bublanina

No a keď budete mať takú šikovnú pomocníčku ako ja, tak máte predom vyhraté ;)

recept na ceresnovu bublaninu 7 300x225 Čerešňová bublanina

Tu sa náš doteraz expresný recept trochu zadrhol, keďže moja dcéra vzala ukladanie čerešničiek vážne :)

recept na ceresnovu bublaninu 8 300x225 Čerešňová bublanina

….o 15 minút neskôr :D

recept na ceresnovu bublaninu 9 300x225 Čerešňová bublanina

Takže som jej trochu pomohla ;)

recept na ceresnovu bublaninu 10 300x225 Čerešňová bublanina

Bublaninu pečieme cca 25 minút na 180°C, treba sledovať farbu. Či je naozaj prepečená zistíme špáradlom. Pokiaľ sa nám cesto naň nenalepí, je hotová. Každopádne prvých 20 minút určite rúru neotvárajte, koláč by sa nám sekol a nenarástol by už.

recept na ceresnovu bublaninu 11 300x225 Čerešňová bublanina

Hotový koláč môžete poprášiť cukrom, ale ja to nerobím ;)

DOBRÚ CHUŤ :)

Ak sa Vám recept páčil, pridajte sa k našim fanúšikom na Facebooku




Tagy: , , ,

12 Reakcie k “Čerešňová bublanina”

  1. gabka hovorí:

    dakujem za kolacik:) uz sa chladi, naozaj je expresny:))

  2. Didi hovorí:

    Teraz som ho dorobila, ešte nestihol vychladnúť a už sa krájalo!!! je perfektný!!!

  3. Eva hovorí:

    Mňamky, ideme vyskúšať!

  4. Marta hovorí:

    užasná bublanina:-)

  5. Dada hovorí:

    Tento recept je výborný. Bublanina bola veľmi chutná. Vyskúšala som viac receptov a doteraz sa nám najviac osvedčil tento recept. Koláčik bol aj dosť vysoký. Odporúčam každému :)

  6. vera hovorí:

    aj my sme ho dnes vyskusali, je super :-)

  7. Basa hovorí:

    super recept dakujem, ozaj rychly + chutny a este sa da aj vyuzit hociake ovocie zo zahrady diiiiikyyyy
    :) xxx

  8. dasa hovorí:

    použila som kypr.prášok do perníkov, doporučujem. Je famozny

  9. Karina hovorí:

    Pred chvíľou sme ho vybrali z rúry a vyzerá fantasticky a chutí ešte lepšie. :) Ďakujeme za recept.

  10. Ingri hovorí:

    Teraz som ho akurát vytiahla z rúry a vyzerá super a aj chutí skvele :-) Rýchli jednoduchý koláč a neviem či ostane niečo z neho ešte aj na zajtra :-D Ďakujem :)

  11. Ninka hovorí:

    Ďakujem za receptík (ten svoj som volakde zapatrošila), presne takúto som piekla s maminou uz ako dieta ;-) Len som stratila recept, My sme este zvykli odobrat pol hrnceka cesta, zmiesat h os kakaom a pofŕkať cesto, čím vznikne potom pekná mozaika :-D

  12. Juraj hovorí:

    Mam doma pansku jazdu – ostal som sam so synmi a manzelka isla za kamaratkami. Tak som skusil s nimi upiect tento kolac. S malou dusickou, kedze islo o moj prvy kolac. Pozrel som si aj ine recepty, tento vyhral, lebo nebolo treba slahat sneh :-D. Ale pridal som za deci sódy a pol hrste nasekaných vlašských orechov. A kedze sme mali iba malé vajíčka, dal som tri. Výsloedok: citujem svojich synov – Dá sa jesť (s úsmevom doširoka a ústami plnými ešte teplého koláča) a druhý: Oci-výborný. Teším sa. Jednoduchý recept. Vyskúšam aj s kakaom a nasekanou cokoládou a la mafiny.

Zanechať komentár