Avokádovo-čokoládový puding od LaPetit

lapetitMonika Kóňová je právnička a obľúbená foodblogerka, ktorá pre vás pripravila viac ako 90 overených receptov. Tie potešia nielen pri stole, ale aj pri varení.
V jej knihe LaPetit – Spolu pri stole nájdete recepty na rýchle večere na každý deň, ale aj skvelé víkendové varenie, a to všetko prispôsobené sezónnym surovinám podľa ročných období.

Monika sa tiež s vami podelí o svoje tipy, ako a čo skladovať, prečo je výhodnejšie kúpiť jedno kura, naporciovať ho a oblafnúť recept, kde je potrebný vývar, ale aj ako si ho doma pripraviť a mať vždy po ruke.
Jar, leto, jeseň i zima získajú s LaPetit celkom novú chuť.


Reklama :

Pozrite si VIDEO reportáž z krstu knihy:

 

Monika tiež vie, ako zahnať stres varením a pečením – prečítajte si jej inšpirujúci rozhovor pre LepšíDeň.sk.

Recepty na víkendové varenie sú urobené tak, aby ste si mohli dopriať famózne raňajky, dobrý obed a koláč alebo dobrú večeru. „Musím povedať, že recept na ricottové lievance s makom alebo toasty s avokádom a vajíčkom, či anglické raňajky vo verzii pre nás ženy a pánov zároveň sú u nás doma naozaj stálice,“ prezradila Monika.

Cez týždeň sú zasa recepty zamerané hlavne na rýchle polievky, ktoré zasýtia. Aj toasty, cestoviny, šaláty a recepty, kde krásne spracujete zvyšky z víkendového kuriatka, či kačice. Tak aby sa nič nevyhodilo.

Viac o autorke a jej receptoch
nájdete na blogu www.lapetit.sk.

Vyskúšajte recept, ktorý nájdete v knihe LaPetit – Spolu pri stole:

avokádovo-čokoládový puding

Avokádovo-čokoládový puding

Keď ochutnáte tento čokoládový puding, ktorý je navyše raw, zdravý, bez zbytočného cukru, verte mi, že iný už nikdy nebudete chcieť. Avokádo je také univerzálne a chutné, že tento recept sa stane vaším najlepším kamarátom, keď bude mať chuť na čokoládu.

4 menšie poháriky
10 minút

Suroviny:
2 zrelé avokáda
2 menšie zrelé banány
4 ČL kvalitného kakaa + trochu na posypanie
1 ČL kokosového cukru (prípadne iného sladidla)
1 granátové jablko

POSTUP:
Všetky suroviny okrem granátového jablka dajte do väčšieho pohára a všetko dobre rozmixujete tyčovým mixérom. Mixujte úplne dohladka.
Ochutnajte, či je puding dosť sladký, pridajte semiačka asi z polovice granátového jablka a už len lyžicou premiešajte.
Opatrne vložte do pohárov, posypte ešte ďalšími zrniečkami granátového jablka a už len jemne poprášte kakaom.

Vyše 90 overených receptov nájdete v knihe foodblogerky Moniky Kóňovej LaPetit – Spolu pri stole.

 




Tagy: , , , , , , , ,

Zanechať komentár